A magvetésen túl vagyunk, de az időjárás hirtelen változásai és a kályha sztrájkja nem kedvezett a palántáknak, különösen a paradicsomnak. Újra vetéssel folytatjuk. Minden szezon más, ez most így kezdődik, de a világ nem dől össze két hét csúszás miatt.

Van azért jó élmény is, például korábban jött a nyuszi, hozott nekünk vetőcsöveket és rezgős vetőgépet. Kedves barátunk, István hozta el a nekünk még új eszközöket a Farmprofi felajánlásaként. Tavaly óta vártuk már a vetőcsövet, mert nagyon hasznos a kézzel vetéskor, különösen a tökfélék esetében. Ha minden igaz most nem kell majd annyit hajolnunk… A kis rezgős gép pedig úgy tűnik megoldja a rukkola vetés bajlódós technikáját.

Szezonális terményeink kifutóban vannak, de még mindig tartják magukat. Spenót és saláta folyamatosan szedhető volt novembertől, a rukkola és koriander szintén állandóan rendelkezésre állt. Hozzáteszem a fóliában és az üvegházban voltak a télen. Most mindegyik kivirult a meleg időtől és a napsütéstől. Helyüket lassan átadják majd a palántáknak, ha sikerül megnőni nekik…

A kísérleti borsók nem élték túl az utolsó hideget, túl szépek és fejlettek voltak ehhez a nagy hideghez… először a fény volt kevés aztán már a hőmérséklet is. Sebaj, most már ezt is tudom, nem ezek a fajták vagy nem kora ősszel vetve. Idén velük is tovább kísérletezek, egyszer csak összejön!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s