Régi tartozásomat pótolom evvel a bejegyzéssel. Mindig a karelát dicsőítem, hogy milyen nagyon finom és mennyi mindent lehet belőle csinálni, mégis eddig húztam a kedvenc receptemet. Íme a karela csipsz elkészítése, néhány kulissza titokkal, nehogy rossz élmény legyen a keserű csemege…

Előkészületnek fogjuk a karelát és megmossuk, a két végét levágjuk, majd nem vékony, de nem is vastag szeletekre vágjuk  (1. Titok). Nem kell hámozni vagy a magokat kiszedni, azok a legfinomabb részek (2. Titok)!

Forró olajban-vagy diétásoknak csak kevés olajon- aranybarnára sütjük/pirítjuk. Itt jön a 3.Titok, miszerint ha aranyszinű a karela, vegyük ki gyorsan, mert hirtelen kozmikus probléma alakulhat ki😉
Tálalás előtt sóval, paprikával, vagy valamilyen masalával – fűszerkeverékkel- is megszórhatjuk ízlésünk szerint. Ha félünk a keserű íztől, sült krumplival együtt is ehetjük. Nem javaslom azonban csak önmagában fogyasztani, mindig valamilyen étkezés mellé/elé kell enni. (4.Titok)

Reklámok

2 thoughts on “Keserű csemege

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s