Mit mondhatnék. Kedvenc fűszernövényünk meghálálta a gondoskodást. Pedig a télen azt hittem,hogy vége lesz a nagy hidegben. Erre tessék, 30 cm nagyra nőtt az első tavaszi napsütések után.

Mitevő legyen az ember ennyi korianderrel? Általában lefagyasztjuk, de szárítani is lehet,  bár ezzel most próbálkozunk először. Mivel egész évben terem, nem szükséges nagy  tárolási készletet felhalmozni. Sokat el lehet használni frissen is, levesekbe,zöldség ételekbe – szabdsziba, csatniba, de a szendvicsre is rakhatjuk.

Aki még nem tudja miért olyan jó fűszer, neki röviden összefoglalom:

  1. Semmihez sem hasonlítható az íze!
  2. Zöldje és magja egyaránt hasznosítható.
  3. Minden testtípus számára fogyasztható, “tridoshás”.
  4. Azon kevesek egyike akik megkötik és kivezetik a nehézfémeket a testünkből, pl ólom – kipufogógáz, higany – fogtömés, kadmium – dohányfüst, arzén – egyes ivóvizek.
  5. Mindezek mellet nagyon könnyű a termesztése, bárki számára, akár még balkonládában is.

Remélem meghoztam mindenki kedvét a koriander fogyasztásához és termesztéséhez is. Arra viszont figyelni kell, hogy metélő fajtát válasszunk, mert a hagyományos fajta csak magnak jó.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s