Magfogások eredménye

image
Az eredmény, amit ebben az évben elértünk, több mint csak magok az ūvegekben. Sok jó tapasztalatot szereztünk most is, akárcsak az elmúlt években. Sikerült olyan fajtákból teljes magszükségletet is elérni, amikből eddig még jött össze. Mindig nagy élmény volt -ahogy a francia önkéntesünk arcán is látszik- a magokat kinyerni, legyen az nagyon egyszerű pl. okra, vagy kicsit összetettebb mint mondjuk a répa esetében.
image
A tisztítás általában rostákkal történt, majd a könnyebb szennyeződéseket egyszerű szeleléssel távolítottuk el. A magok termesztése és növényvédelme, a gyomlálás és kártevők visszatartása után ez a tisztogatás volt a legtöbb erő- és idő befektetés.
image
A “beruházás” költsége csak a munkaerő volt, amit nagyrészt azok az érdeklődő és lelkes önkéntesek végezték, akik a szezon folyamán nálunk jártak. Nagyon köszönöm nekik a segítséget, remélem a számukra is jó tapasztalat volt az itt eltöltött idő.
image
Az idei magok már majdnem a végleges mennyiségben és minőségben láthatóak. A sütőtök még vissza van, de a legszebb termések már elő vannak készítve. A jövőre tervezett két éves fajtákat pedig most ültetem ki, a céklát és a petrezselyemzöldet.

Nava-Vraja-Dhāma, Girirája Govardhana

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s