Zöldbab befőzés

image

Múlt héten is, és még azelőtt is a zöldbab szedés és befőzés volt a fő meditációnk. Lassú, monoton, esőbe meg különösen nagy élmény szedni:-)

image
Miután megszedtük a babot, átvisszük a befőző konyhára. Az eltevés egy ősi, jól bevált receptjét alkalmazva pedig akár több évre is elegendő befőttet tesznek el a kollégák. Gondolom többen vannak akik érdeklődnek ebbe a témában, így megosztom ezt a nagy titkot…

image
A babok végét eleve lecsípjük szedéskor, így csak mosni kell mielőtt feldolgozzuk. Ezt az előkészített babot forró vízbe rakjuk kb 3 percig -blansírozzuk. A felmelegedett babot kihűtjük, majd üvegekbe töltjük. Ezután felöntjük a titkos lével…

image
Azt a vizet amivel blansíroztuk a babot most felöntőlének használjuk. Teszünk még hozzá 10 literenként 3 evőkanál sót, valamint 2 és fél evőkanál citromsavat. A felöntött babokat vizes dunsztba tesszük (forrásban lévő vizbe) 8 percre. Így ér véget és folytatódik a tradíció!

Nava-Vraja-Dhāma, Girirája Govardhana

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s