Krumpli vetés

image

Elnézést, hogy megint utólag szólok… A hétvégén volt a krumpli vetés ideje. Mentségemre szóljon, hogy aki élt és kertészkedett az biztos hogy krumplit vetett. Legalábbis én amíg elutaztam a Bakonyba meg vissza, minden kertben krumplirakást láttam. Végül a holdnaptár is vasárnapra és hétfőre írta a kedvező napokat.

image
image

A sortávolságot 70cm-re előre kijelöltem. Az ökrökkel való szántás miatt kell ez a távolság, kézi töltéshez elég a 60 is. A krumplit egy-két kapanyom mélyre elég lerakni, egymástól kb 30cm-re, vagy egy lábnyom távolságra. A töltés ráér később, ha már megnőtt a növény.

image

Egy újítás : kerékpáros sorjelölés. Az asszonyok, akikkel a krumplit vetettük nem értették miért biciklizek a sorokon. Egy kísérletet csináltam, hogy a sorok jól láthatóak legyenek mielőtt a krumpli kibújna. Ez azért fontos, mert a krumplinál gyorsabban nőnek a gyomok, így mire a krumpli látszik, addig már késő a kapálás. Ezzel a technikával viszont kelés előtt lehet gyomlálni, ami rengeteg erőt, időt és pénzt takarít meg.
image

Nava-Vraja-Dhāma, Girirája Govardhana

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s