Fóliasátor építés 4

image

Most pedig eljött a tetőfólia előkészítése. A fóliasátor alapterülete 6x4méter. A tető hosszában hat méter, amihez képest a fóliának kicsit túl kell nyúlnia, kb 20cm-t. A szélessége 4m, de a borda hossza 8m. Ezt a 8m széles fólia pontosan kiadja.
image
A tetőfólia egy vastag kötéllel van lefogatva, amit most szegekkel rögzítünk. Egy arasz, vagyis 20cm túlnyúlással számolok, ami összesen a két oldalon 80cm. Így a fólia 6,8m x8m. A szegelésnél itt is fontos, hogy a szegek középről a szélek felé mutassanak. Így ha felrakjuk a fóliát, akkor nem fognak kicsúszni.

image
Ha kész a fólia “bekötelezése”, ráhúzzuk a vázra. Egyenletesen elosztjuk, hogy középen legyen. Persze mondanom se kell, de ezt a műveletet szélcsendben végezzük!

image
A két szélén még a fóliázást megelőzően kiástam kb egy ásónyom széles és két nyom mély árkot. Ebbe bőven belehajtjuk a fóliát, úgy hogy egy kis árok legyen benne, amibe a földet tehetjük. Először csak egy kevés földet teszünk mindkét oldalra, hogy a fóliát még beállíthassuk. Aztán ha a helyére került a fólia, akkor az összes földet visszatöltjük, de csak ha a teteje is rögzítve van.

image

A tető hosszában való rögzítése karók leverésével történik. A négy sarkon csak egy kicsit leverjük a karókat, majd rákötjük a köteleket. Apránként minden oldalon lejjebb űtjük, amíg szépen megfeszül. Elképzelhető, hogy a fólia behúzza a műanyag bordát, ezért az első bordákat egy léccel érdemes rögzíteni az alsó kerethez. Erről nem sikerült képet készíteni, de a lényeg, hogy oldal irányból egy támaszt adunk a bordáknak,hogy ne mozduljanak befelé.

Nava-Vraja-Dhāma, Girirája Govardhana

Reklámok

One thought on “Fóliasátor építés 4

  1. Sziasztok,
    gondolkozom egy fóliasátor építésén, meg tudnátok mondani, hogy ez milyen költségekkel jár?
    Akár konkrétan ezt a sátrat véve példaként. 🙂
    köszi,
    Dávid

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s