Fóliasátor építés 3

image

A váz elkészült, kezdődik a fóliázás. Először a két végét tesszük fel, jelenleg szeggel rögzítve. Létezik a vasalóval való hegesztés is, amit most azért nem használtam, mert lassú és nehéz az áram hurcolgatása. Persze egy városban élő ember ezt nem éli meg olyan nehézségnek, mint egy falusi kertész a pusztában…

image

A vasalás szebben mutat, nem potyog ki a szegélyből, mint a szeg, ha meglazul a fólia. Figyelni kell viszont arra, hogy ne égessük ki a fóliát. A mi régi kis vasalónk 1000w teljesítményű, ami azért nem kevés. Ezt maximumra állítva -mármint a hőmérsékletet, remekül egybe lehet olvasztani a két fóliát.

image

A vasaló talpa és a fólia közé tenni kell valamit. Ezt általában valamilyen fényes, színes szórólappal szoktam megoldani, mert az nem ragad bele a hegesztésbe, mint a fekete-fehér. Elsőre inkább több rétegben használjuk a papírt, mert akkor biztos nem sül bele a fóliába a vasaló. Ha van rá mód érdemes próbálkozni külön, egy kis darab fólián, amin betanulhatjuk a technikát. Akkor jó a hegesztés, ha teljesen egybeolvadt a két réteg, és nincsenek buborékok benne. Kb 10-ig szoktam számolni mire összesül a fólia. A papír általában azért beleragad a vasalásba, ezért mindig óvatosan, de határozottan húzzuk le, miután levettük a vasalót.

image

A szegekről már nem kell akkora ódákat zengeni. Sokkal gyorsabb és egyszerűbb, de persze nem olyan elegáns mint a vasalt társa. Arra mindig vigyázni kell, hogy a szegek a függőleges irányba álljanak, fejjel felfelé. Az oldalak azonban nem állnak függőlegesen, így csak egy kis lejtést adunk nekik. A szegek általában újjonan olajosak, hogy jobban csússzanak. Ezt a vékony olajréteget gyorsan megkapja a rozsda, ami jól jön, hiszen rozsdásan már nem csúsznak ki a helyükről.

Nava-Vraja-Dhāma, Girirája Govardhana

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s