Fóliasátor építés 1

image
Egy barátom a faluban még tavaly megkért, hogy csináljak neki egy fóliasátort. Látta Yuvarája prabhu sátrát, amit a múlt ősszel állítottunk fel és nagyon belelkesítette. Ez a verzió egy 4x6méteres, műanyag vázas kivitel. Direkt azok számára, akik nem tudnak vassal bánni, de van kedvük egy kis barkácsoláshoz.

image

Az építés nagyon egyszerűen történik. A bordáknak készítünk egy keretet fából, hogy szilárdan álljanak. Ezt lehetne betonnal is csinálni, de akkor azt nehezebb később átépiteni. Maradtunk a fánál. A keretén kívűl jobb rakni a csöveket, mert a fólia így nem feszül meg ha ráhúzzuk. Ezt Yuvarája prabhunál kitapasztaltuk… Egy 10mm vastag köracélt, kb 50cm hosszú, ledugunk a földbe, majd rátesszük a bordákat. Nagyjából egyforma mélyre dugjuk le, különben ferdén fognak állni.

image

Miután beállítottuk a vázát, szépen egyvonalban futnak, akkor egy gerinccel összekötjük a bordákat. Ezt érdemes lapos fejü csavarral csinálni, mert ezen lesz a fólia, amit könnyen ki lehet szakítani. A bordákat a kerethez vékony hilti szalaggal lerögzítjük. A dupla szalag stabilabbnak bizonyult. Első körben ennyi elég is lesz….

image

Nava-Vraja-Dhāma, Girirája Govardhana

3 thoughts on “Fóliasátor építés 1

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s