Egy igazi érett sajt

image

Elkészült az első öt hétig érlelt sajt a tehenészetben. Ebbe az a különleges, hogy eddig bírta a várakozást az első kóstolóig. Már több nekifutásunk is volt, de csak 2-3 hétig tartott a türelem. Az ízét a közismert Pannónia sajthoz lehet hasonlítani, de igazából az meg se közelíti ennek az ízét. A kis lyukakat nem mi fúrtuk bele, hanem igazi érési lyukakat láthatnak a kedves nézők.
image

Nava-Vraja-Dhāma, Girirája Govardhana

Reklámok

2 thoughts on “Egy igazi érett sajt

  1. Kedves Prabhu!
    19 éve csinálom az indiai túrót KRSNA-Rhádiká és Bhakta-testvéreim örömére. Kb 3 éve csinálok sajtot is tehéntejből. Most próbálkozom a perenyica-készítéssel!, ezért kérdezem:
    Kérdésem annyi lenne csupán, h. használod-e a Tejoltó Galaj-t oltáshoz, ill. az ascorbinon túl ecetet, vagy ciitromlét használsz e?
    Ti. az összes sajtkészítő ismerősöm állati oltót használ, én nem!
    Szeretettel fogadom válaszodat
    Dínabandhu
    dásanudása

    1. Hare Krsna!
      Első kérdésre a válasz hogy sajnos nálunk nem nő a tejoltó galaj. Kísérletet csináltunk már fügével, és egy pár egyetemista is segít új növényekkel kísérletezni.
      A mi oltónk NEM állati eredetű, nem tudom honnan vetted. Igaz hogy szintetikus, de keressük a természetes megoldásokat.
      Üdv Bálamodaka

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s